Ενότητα 4. Επιχορηγήσεις και άλλες πηγές χρηματοδότησης

Ο στόχος αυτής της ενότητας είναι να συνοψίσει σε μια εύκολα κατανοητή και προσιτή μορφή τις διάφορες πηγές χρηματοδότησης που είναι διαθέσιμες μέσω δωρεών, επιχορηγήσεων και άλλων παρόμοιων χρηματοδοτικών μέσων, που συνήθως υποστηρίζονται από κυβερνήσεις ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς βοήθειας.

Η επιχορήγηση είναι ένα χρηματικό ποσό για τη χρηματοδότηση ορισμένων έργων. Κάποιος μπορεί να λάβει επιχορήγηση για ακαδημαϊκό, επιστημονικό ή αναπτυξιακό έργο, ή για περαιτέρω εκπαίδευση κάποιου ή για συμμετοχή σε φιλανθρωπική εργασία. Οι επιχορηγήσεις αποτελούν επίσης βασικό μέρος των δραστηριοτήτων πολλών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

Μια φιλανθρωπική δωρεά είναι ένα δώρο που γίνεται από ένα άτομο ή έναν οργανισμό, κυρίως σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, φιλανθρωπικό ή ιδιωτικό ίδρυμα. Οι φιλανθρωπικές δωρεές έχουν συνήθως τη μορφή μετρητών, αλλά μπορούν επίσης να λάβουν τη μορφή ακίνητης περιουσίας, περιουσιακών στοιχείων, αξιολογημένων τίτλων, ενδυμάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων ή υπηρεσιών.